De Albert Cuyp Markt was vandaag vanwege de storm niet geopend. Morgen zal de Albert Cuyp weer open zijn. Met deze fraaie ingezonden foto sluiten we het liveblog af. 

15:10 uur – NS: enorme schade
“Gebroken bovenleidingen, bomen op het spoor en dat soort zaken. Dat betekent dat we in ieder geval tot na de avondspits heel druk zullen zijn met het opruimen van dat soort zaken”, meldt een woordvoerder van NS.

14:35 uur – Storm neemt af
Persbericht gemeente: Op dit moment neemt de storm in Amsterdam iets af. Waarschuwing om binnen te blijven wordt daarom afgezwakt. Mensen worden nog steeds geadviseerd zo veel mogelijk binnen te blijven. Als mensen toch naar buiten moeten, bijvoorbeeld om hun kinderen van school te halen of om van werk naar huis te gaan, dan worden zij geadviseerd om voorzichtig te zijn en op te passen voor de gevolgen van de storm. 

14:20 uur – Code Rood op sommige plaatsen ingetrokken
Het KNMI heeft code rood voor de provincies Zeeland en Zuid-Holland ingetrokken. In Noord-Nederland moeten mensen nog wel rekening houden met zeer zware windstoten. In het westen van het land is de storm nu over zijn hoogtepunt heen. De verwachting is dat vanaf 15.00 uur ook in het noorden de wind gaat luwen.

13:55 uur – Artis gesloten
Door de hevige storm is dierentuin Artis vandaag gesloten.

13:45 uur – Niet varen
Waternet heeft een scheepvaartbericht uitgestuurd met het advies niet te varen in en rondom de stad.

13:05 uur – Gewonden op Centraal Station door omgevallen bouwwerk
Dit meldt een woordvoerder van de Noord/Zuidlijn.

13:02 uur – 112 overbelast
De hulpdiensten roepen mensen op om niet te snel te bellen met 112 bij gevaarlijke situaties die zijn ontstaan door het stormweer. Het alarmnummer raakt door de vele telefoontjes overbelast. Daardoor kunnen bellers in de wacht worden gezet wanneer ze 112 bellen. Dit meldt een woordvoerder van de politie.

13:00 uur – Toch geen sprake van wegwaaien deel reuzenrad
Er is toch niets aan de hand met het reuzenrad in Amsterdam. Het wordt gewoon afgebroken, en heeft, anders dan eerder gemeld, geen stormschade opgelopen.

12:50 uur – Groot deel reuzenrad op Dam weggewaaid
Op Twitter is er berichtgeving over het wegwaaien van een groot deel van het reuzenrad op kermis op de Dam.

12:45 uur – Trainingshal Ajax verwoest
De trainingshal van Ajax is bezweken onder de harde wind. Er zijn geen gewonden gevallen.

12:40 uur – Toch geen dode Ceintuurbaan
AT5 heeft het bericht over een tweede dode (op de Ceintuurbaan) ingetrokken. Eerder meldde de Amsterdamse zender dat nog. Het schijnt zelfs weer wat beter met het gewonde slachtoffer te gaan.

12:27 uur – Tweede dode Ceintuurbaan nog niet bevestigd
De dood van nog een slachtoffer op de Ceintuurbaan is nog niet bevestigd. De andere dode, op de Herengracht, is wel bevestigd. Geruchten over een derde slachtoffer worden nog onderzocht.

11:55 uur – Storing NS rondom Amsterdam
De storingen bij de NS ten westen van Amsterdam zijn naar verwachting rond 14.00 uur verholpen, meldt NS_Online als reactie op vraag van twitteraar.

11:40 uur – Storing NS rondom Amsterdam
AT5 spreekt over een tweede dode door een omgevallen boom op de Ceintuurbaan.

11:10 uur – Boom op woonboot gevallen
Op de Zoutkeetgracht is een boom op een woonboot gewaaid.

Albertcuyp.nl opent dit liveblog om u op de hoogte te houden van het laatste nieuws vanuit Amsterdam omtrent de storm die momenteel over Nederland woedt.