Op het Amsterdamse Museumplein worden Kinect-games georganiseerd tegen Venetië van 27 mei tot 10 juni. Het is deze dan mogelijk om via een groot scherm op het Museumplein tegen mensen in Venetië te gamen, die dit ook via een groot scherm doen.

Kinect-camera!

De twee grote schermen uit Italië en Amsterdam staan verbonden en op deze manier zijn de Kinect-spellen te spelen door de Kinect-camera. De Kinect-camera pikt de bewegingen van de spelende mensen op en geeft deze door. Het idee van deze Kinect-spelen komt van studenten van de HKU, HvA en Rietveld Academie.

Kunst en cultuur

De games staan vooral in het teken van kunst en cultuur, waaronder de Instant Sculpture Garden, waarbij je een beroemd kunstwerk uitbeeldt, zoals De Denker van Rodin of het Vrijheidsbeeld. Maar ook kun je een potje racen tegen de Italianen! De beelden die worden gemaakt via de Kinect-camera, kunnen direct worden doorgestuurd naar Facebook.

Waar en hoelaat?

De spellen zijn dagelijks van 10:00 tot 20:00 te spelen via het grote scherm bij de vijver op het Museumplein. In Venetië staat het grote scherm bij Riva Ca’ di Dio. Op de Google Maps kaart zie je waar dat is.