Op de Eerste Sweelinkcstraat tegenover de Badcuyp is zojuist de nieuwe Biologische Markt gevestigd op de Albert Cuypmarkt. Elke woensdag staan hier sinds 3 april zes marktkramen met biologische producten. De bio markt, ook wel de boerenmarkt genoemd, zal naast biologisch vlees, vis en brood, ook groenten, kaas en droge kruidenierswaren verkopen.


Wens voor omwonenden

De boerenmarkt schijnt al een lange tijd een wens te zijn van de buurtbewoners rondom de Albert Cuypmarkt. Er wonen veel mensen in de buurt die biologisch eten, maar de bewoners moesten hiervoor naar speciale natuurwinkels verder weg, wat uiteraard ook duurder is. Het idee van de boerenmarkt levert dus veel blije omwonenden op, en de gemeente van Stadsdeel Zuid heeft besloten dat de markt er in ieder geval het aankomende jaar zal blijven. Hierna wordt verder gekeken of de markt daadwerkelijk succesvol is, en dan zal er worden besloten of deze blijft bestaan.

Volg de Bio Markt via Twitter!

De Biologische markt op de Albert Cuyp heeft een eigen Twitterpagina! Check deze Twitterpagina voor de laatste nieuwtjes over de bio markt op de Albert Cuyp.