Voor het eerst in de geschiedenis van het Concertgebouw wordt niet vanuit een stoel naar muziek geluisterd, maar maken de stoelen plaats voor 200 indoor cycling fietsen en klinken dj-deuntjes uit de speakers. Op 22 oktober organiseert stichting ALS haar eerste editie van Cycle2TheMusic op deze unieke locatie.

Cycle2TheMusic

Ruim 600 mensen stappen op de pedalen om geld in te zamelen voor de stichting. Om het uur wordt van fietser gewisseld en wordt men opgezweept door de live muziek van DJ Jesse Voorn, die begeleid zal worden door Fanfareorkest CWO Groningen en The Marchingband Still Building Music.

Eigen bidon mee

De organisatie zorgt voor voldoende sportdrank, maar wordt wel aangeraden je eigen bidon mee te nemen. Aan het einde van de middag worden de deelnemers getrakteerd op een pasta van de sponsor Boretti Keukens en eventuele uitvallers met een blessure kunnen worden opgevangen door de aanwezige fysiotherapeuten. Ook is ruimte gemaakt voor toeschouwers die de deelnemers willen aanmoedigen. Kortom, Cycle2TheMusic is een gezellig evenement met een sportief karakter en zal vanaf dit jaar jaarlijks terugkeren.

Stichting ALS

Cycle2TheMusic is een initiatief van Stichting VoorALSnog en genereert financiële bijdragen ten behoeve van Stichting ALS Nederland. Dit geld wordt besteed aan het broodnodige wetenschappelijke onderzoek met als doel om een geneesmiddel te vinden tegen de dodelijke spier- en zenuwziekte ALS.
 
Meer informatie over Cycle2TheMusic en (sponsor)deelname vind je op de website.