De Pijp bevindt zich in Stadsdeel Zuid. Natuurlijk is de Pijp de leukste wijk van Amsterdam Zuid, maar er is meer te vinden in Zuid.

Wilt u een keer op stand shoppen? Toch nog eens de mooiste musea van Nederland bezoeken? Zelfs het Olympisch stadion is te vinden in Zuid. Verder ligt het leukste park van Amsterdam in Zuid; het Vondelpark.  Veelzijdigheid in het hartje van Amsterdam.

 

Amsterdam Zuid

Berlage kwam begin twintigste eeuw met het Plan Zuid. Hierin wilde Zuid helemaal vernieuwen; mooie brede straten, hoge statige gebouwen en dit alles in samenwerking met beeldhouwers. Tusen 1920 en ’40 werd Zuid nog verder uitgebreid. Dit op het grondgebied van de oude gemeente Nieuwer Amstel. Tijdens deze stadsuitbreidingen kwamen de wijken; de Nieuwe Pijp, de Diamantenbuurt, de Rivierenbuurt , omgeving Beethovenstraat en de Stadionbuurt tot stand. Samen heette het Nieuw-Zuid.

Sinds 1990 maakt Hoofddorpleinbuurt ook deel uit van stadsdeel Zuid. Kortom; klassiek gemengd met modern. Dit zorgt voor een hele open sfeer die het Stadsdeel biedt. Iedereen voelt zich wel ergens thuis in de wijk.

Binnenkort meer informatie over leuke plekken!