De Uitmarkt luidt in het laatste weekend van augustus het nieuwe culturele seizoen in, met jaarlijks meer dan 400 i optredens op het gebied van theater, cabaret, muziek, literatuur en film. De Uitmarkt vindt dit jaar plaats op 30 & 31 augustus en 1 september.

Met de 36e editie van de Uitmarkt krijgt het publiek een voorproefje van wat er in het nieuwe culturele seizoen allemaal te verwachten is. Drie dagen lang kun je je laten trakteren op cabaret, dans, musical, literatuur, opera en klassieke muziek van zowel bekende namen als aanstormend talent.

Programma Uitmarkt

Ongeveer 2.000 artiesten verzorgen meer dan 450 optredens tijdens dit culturele weekend. Het complete programma bekijk je in het speciale Uitmarkt programmaboekje (PDF), maar kun je ook gratis op je telefoon installeren met de Uit-app voor iPhone of de Uit-app voor Android. Meer informatie en het volledige programmaoverzicht vind je op de website van de Uitmarkt.

Familiepret en meer

Naast de voorstellingen op de grote Uitmarktpodia is er ook een boekenmarkt in samenwerking met Manuscripta, een Uitmarkt Junior voor kinderen en een grote hoeveelheid informatiestands. Artiesten en organisaties zetten zich tijdens dit weekend vrijwillig in en daardoor is de Uitmarkt na al die tijd nog steeds een gratis festival. Op het Museumplein, Leidseplein en in het omliggende gebied vind je alle podia, deelnemende locaties en stands.