De Uitmarkt 2013 werd goed bezocht dit jaar; zo’n 500.000 mensen kwamen af op het evenement, dat vrijdagavond begon en zondagavond eindigde. Mede dankzij het goede weer en de gemoedelijke sfeer kan de 36e Uitmarkt wederom bestempeld worden als een succes.

Aftrap

De Uitmarkt betekende de aftrap van een nieuw cultureel seizoen in Amsterdam. Het driedaagse evenement vond plaats op en rond het Museumplein en Leidseplein. Na een enthousiaste opening, gepresenteerd door Jörgen Raymann, kon men genieten van artiesten als Laura Jansen, Rob de Nijs en Noortje Herlaar. Er werden in totaal zo’n 2000 artiesten geprogrammeerd en met 355 voorstellingen op 30 locaties in de binnenstad was er voor de cultuurliefhebber genoeg te zien. Naast muziek-, theater-, dans-, en cabaretvoorstellingen, was er ook ruimte gemaakt voor het literaire festival Manuscripta, dat geldt als opening van het boekenseizoen.

Geslaagd

Vanwege het goede weer en een zeer goed verloop van het festival, ziet de organisatie van de Uitmarkt deze editie weer als een geslaagd evenement.